Γνωρίστε μας καλύτερα

Ποιοι Είμαστε

Ποιοι Είμαστε

Ο ιδρυτής Μιχάλης Κεφαλάς ξεκινά τη μακρά καριέρα του ως κομμωτής με το πρώτο του σαλόνι ομορφιάς.

Πολύ σύντομα, ο κομμωτής MISEL γίνεται η πρώτη επιλογή της τότε αθηναϊκής κοινωνίας και ο Michael Kefalas γίνεται διάσημος ως “Misel, Hairdresser of Ladies“.

Το όνομα MISEL GROUP είναι συνώνυμο με την τέχνη της κομμωτικής, της ομορφιάς, της δημιουργίας και της εκπαίδευσης των νέων.

Συνεχίζουμε στην πορεία των χρόνων με απόλυτο πάθος, έμπνευση, δημιουργία και γνώση, δίνοντας στους νέους κομμωτές εξειδίκευση και όλα τα εφόδια για το μέλλον τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Τα Βραβεία μας

1961: 1ο Βραβείο στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κομμωτικής
1961: 4ο Βραβείο στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κομμωτικής στο Παρίσι.
1962 1ο Βραβείο στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κομμωτικής στο Παρίσι, με την κομμωτική δημιουργία: FLAME
1964: 3ο Βραβείο στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κομμωτικής στο Παρίσι.
1965: 5ο Βραβείο στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κομμωτικής στη Βιέννη
1966: 2ο Βραβείο στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κομμωτικής στο Μόναχο.

Παράλληλα παρουσιάζει μόδα σε επιδείξεις και shows κομμωτικής.

1958

Το 1958 δημιουργεί το πρώτο Εργαστήριο Εκπαίδευσης Κομμωτικής ΜΙΣΕΛ, όπου ξεκινάει να διδάσκει την τέχνη της κομμωτικής.

 

Αναγνωρίστηκε άμεσα από το ελληνικό κοινό και απέκτησε μεγάλη φήμη τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Μισέλ συνεχίζει να γράφει την λαμπρή πορεία του και με συνεχείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς κομμωτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη

1984

Το 1984 στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Κομμωτικής ΜΙΣΕΛ και αναδιοργανώθηκαν όλα τα προγράμματα σπουδών με βάσει τις νέες εξελίξεις.

 

Από την χρονιά αυτή το όνομά μας γίνεται η 1η επιλογή των νέων που θέλουν να σπουδάσουν την Κομμωτική Τέχνη.

1986

Το 1986 παράλληλα με τις σπουδές στην Κομμωτική προστέθηκαν και οι σπουδές στον τομέα της Αισθητικής και πλέον λειτουργούμε ως ΜΙΣΕΛ – Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ.

1991

Το 1991 ιδρύσαμε την πρώτη Τεχνική Επαγγελματική Σχολή ΜΙΣΕΛ (Τ.Ε.Σ. ΜΙΣΕΛ), αναγνωρισμένη από το κράτος και συγκεκριμένα από την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Οι απόφοιτοί μας αποκτούν Πτυχίο Κομμωτικής Αναγνωρισμένο από το Κράτος με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

1998

Το 1998 οι Σχολές μας γίνονται μέλη του Elite Club της Haute Coiffure Française, με έδρα το Παρίσι και αποτελεί τη μοναδική Ελληνική σχολή μέλος έως και σήμερα.

1999

Το 1999, βάσει της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η Σχολή μας αδειοδοτήθηκε με την νέα δομή του Υπουργείου Παιδείας ως Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια ΜΙΣΕΛ (Τ.Ε.Ε.).

2000

Το 2000 συνεργασία με το δημόσιο Βρετανικό Κολέγιο Wigan & Leigh College, ένα από τα μεγαλύτερα Κολλέγια στην Αγγλία.

Τα προγράμματα σπουδών κομμωτικής και αισθητικής των Σχολών μας, αναγνωρίστηκαν ως τα πιο ολοκληρωμένα και εξειδικευμένα.

Οι σπουδαστές μας μέσα από την φοίτησή τους είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν Βρετανικό Τίτλο Σπουδών Κομμωτικής, μέσα από εξετάσεις και σεμινάρια από Καθηγητές – Κομμωτές του Κολλεγίου.

2002

Το 2002 δημιουργείται ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ MISEL GROUPμε τον διακριτικό τίτλο και σήμα MISEL GROUP όπως το ξέρουμε έως και σήμερα.

2002

Το 2002 οι Σχολές Κομμωτικής και Αισθητικής MISEL GROUP γίνονται μέλη στον δημόσιο Βρετανικό οργανισμό HABIA (Hairdressing and Beauty Industry Authority).

2004

Το 2004 ακόμα μία διάκριση έρχεται με την συμμετοχή μας στη Διεθνή Ένωση Σχολών Κομμωτικής (IAHS – International Association of Hairdressing Schools).

2004

Το 2004 οι Σχολές μας πρωτοπορούν για τα Ελληνικά δεδομένα δημιουργώντας Αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών.

Συνεργαζόμαστε με εκπαιδευτικούς συμβούλους σε χώρες του εξωτερικού και υποδεχόμαστε τους πρώτους σπουδαστές (OVERSEAS STUDENTS) από άλλες χώρες.

 Συνεργασία με τους Συλλόγους κομμωτών σε όλη την Ελλάδα, μετεκπαιδεύοντας κομμωτές σε νέες τεχνικές κουρεμάτων, βαφών και νυφικών χτενισμάτων
2004

Η χρονιά του 2004 αυτή αποτελεί ορόσημο γιατί στα πλαίσια της επέκτασης των δραστηριοτήτων μας, δημιουργήσαμε εμπορικό τομέα προωθώντας επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου σε όλη την Ελλάδα.

 

Σύναψη συνεργασίας με την εταιρεία EURO.SO.CAP S.R.L. που παράγει προϊόντα επιμήκυνσης μαλλιών.

Επεκτείνουμε την εμπορική δραστηριότητα μας, συνάπτοντας σύμβαση αποκλειστικής αντιπροσωπείας των εταιρειών AFFINAGE Salon Professional και MIZUTANI Handmade Scissors.

2006

Το 2006 πιστοποιηθήκαμε με το Διεθνές Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας EN ISO 9001 : 2000

Πρόκειται για κάτι που ελάχιστοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί έχουν στην Ελλάδα.

Σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα, δέσμευσή μας είναι να προσφέρουμε, συνεχώς, στους σπουδαστές μας νέα προϊόντα και υπηρεσίες, αξιοποιώντας νέα μέσα και νέες ιδέες και το 2010 συμμορφωθήκαμε στις απαιτήσεις του νέου προτύπου EN ISO 9001 : 2008

2008

To 2008 με την νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας και την κατάργηση των Τ.Ε.Ε., οι Σχολές μας ανακαινίζονται, αναδιαρθρώνονται και λειτουργούν αποκλειστικά στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών.

2008

2008 και ο όμιλος MISEL GROUP συνεχίζει να πρωτοπορεί.

Παραμένοντας πιστοί στη βασική αρχή μας «Η ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ»καινοτομούμε, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη παράγωγη στην Ελλάδα βάσει διεθνών προτύπων παρουσιάζοντας την πρώτη Collection που προτείνει τις τελευταίες τάσεις της μόδας στα μαλλιά.

Η καλλιτεχνική ομάδα μας με την “Figures Collection” προτείνει 9 διαφορετικές γραμμές, υψηλής τεχνικής, που αντικατοπτρίζουν την εικόνα της σύγχρονης γυναίκας.

2009

Από το 2009 οι Σχολές MISEL GROUP έχουν καθιερώσει έναν μεγάλο θεσμό στον χώρο της Κομμωτικής, τα New Trends Seminars, μετεκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες κομμωτές.

Μετεκπαιδεύουμε επαγγελματίες κομμωτές με νέες τάσεις και τεχνικές γραμμών μόδας, δίνοντάς τους έμπνευση και ιδέες για νέες κομμωτικές δημιουργίες

2010

To 2010 παραμένοντας με αξιοπιστία στην δέσμευση να προσφέρουμε πλήρη και ολοκληρωμένη κατάρτιση στους σπουδαστές , έχουμε ήδη εγκαινιάσει την συνεργασία μας με την ACTA Εταιρεία Έντασης Γνώσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα Εκπαιδευτικά μας Κέντρα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις έχοντας γίνει Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα της ACTA.

Οι σπουδαστές αλλά και οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις στο αντικείμενο κατάρτισης τους που είναι η κομμωτική, αισθητική, μανικιούρ, πεντικιούρ, μακιγιάζ, από έναν ανεξάρτητο φορέα, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, αποδεικνύοντας ότι κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες.

2012

To 2012 τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών μας συμμετέχουν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας και αδειοδοτούνται εκ νέου όπως επιτάσσει ο νόμος υπό την νέα μορφή των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών.

2014

Από το 2014 τα Εργαστήρια Ελευθερών Σπουδών MISEL GROUP με βάσει το νόμο λειτουργούν ως Κέντρα Δια βίου Μάθησης Επιπέδου 1.

2015

Το 2015 τα Εκπαιδευτικά Κέντρα μας, πέρασαν σε νέα εποχή, με νέα πιο σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης, πήραν την σημερινή τους μορφή, με ανεξάρτητες καθετοποιημένες μονάδες, απόλυτα ειδικευμένες, MISEL GROUP Education Κέντρο Εκπαίδευσης και MISEL GROUP Masterclass Κέντρο Μετεκπαίδευσης, με ξεχωριστές άδειες λειτουργείας από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολιμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), του Υπουργείου Παιδείας.

2021

To 2021 στον εκπαιδευτικό όμιλο ξεκίνησε και η λειτουργία του Ι.Ι.Ε.Κ. MISEL GROUP Masterclass. Είναι Αδειοδοτημένο Ιδιωτικό ΙΕΚ από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (ΓΓΔΒΜΝΓ) του Υπουργείου Παιδείας, με Αριθμό Φ.Ε.Κ. 4639/τ.Β’/4-10-2021 Αριθμ.124396/Κ6.

Οι Εγκαταστάσεις μας

Στα σύγχρονα κτίρια των Εκπαιδευτικών Κέντρων MISEL GROUP Masterclass λειτουργούν αίθουσες Διδασκαλίας, όπου παραδίδεται η θεωρητική γνώση. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με τον αρτιότερο οπτικοακουστικό εξοπλισμό για την αποτελεσματικότερη κατανόηση των τεχνικών που διδάσκονται. Η διδασκαλία με DVD’s και videos, που περιλαμβάνει παρακολούθηση επιδείξεων και αναλυτική παρουσίαση τεχνικών είναι κάποια από τα εργαλεία που συμβάλλουν στη μετάδοση της θεωρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σπουδών μας.

Tα προγράμματα σπουδών των Εκπαιδευτικών Κέντρων MISEL GROUP Masterclass πέρα από την θεωρητική κατάρτιση δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, διότι η πρακτική αποτελεί την αρχή της καριέρας στην κομμωτική τέχνη. Στις υπερσύγχρονες και ειδικά διαμορφωμένες Αίθουσες Πρακτικής Εξάσκησης, οι όποιες θυμίζουν πραγματικό περιβάλλον εργασίας, οι σπουδαστές παρακολουθούν και στη συνέχεια πραγματοποιούν τα πρώτα τους δημιουργικά βήματα σε κούκλες και σε μοντέλα με την αμέριστη βοήθεια των καθηγητών τους.

Τα Εκπαιδευτικά Κέντρα MISEL GROUP Masterclass για να συμβάλλουν στην καθιέρωση των σπουδαστών τους στο χώρο της ομορφιάς αλλά και για να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους πλευρά, διοργανώνουν επιδείξεις καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Οι σπουδαστές παρουσιάζουν τη δημιουργική δουλειά τους στο ειδικά διαμορφωμένο Showroom των Εκπαιδευτικών Κέντρων MISEL GROUP Masterclass.

Στα Εκπαιδευτικά Κέντρα MISEL GROUP Masterclass λειτουργεί studio φωτογραφίας, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.
Σ’ αυτό το χώρο οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν τις δημιουργίες τους, ώστε να αποκτήσουν εμπειρία στη δημιουργία ολοκληρωμένης εικόνας.

Στα Εκπαιδευτικά Κέντρα MISEL GROUP Masterclass λειτουργεί τμήμα επαγγελματικών προϊόντων, καλλυντικών, εργαλείων και αξεσουάρ κομμωτικής και αισθητικής, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη χρήση όλων αυτών των εργαλείων που θα είναι οι καθημερινοί τους σύντροφοι μετά την αποφοίτησή τους.

Παροχές Σπουδαστών

Τα Εκπαιδευτικά Κέντρα MISEL GROUP Masterclass αναγνωρίζοντας ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και με διαφορετικές ανάγκες έχουν δημιουργήσει Συμβουλευτικό Τμήμα, στο οποίο το διδακτικό προσωπικό των εκπαιδευτηρίων, θα είναι δίπλα σας σε όποια δυσκολία, να σας κατευθύνουν και να σας συμβουλεύσουν, ώστε η φοίτηση σας να είναι όσο το δυνατόν αποδοτικότερη.

Η επιτυχία των αποφοίτων μας οφείλεται στο σημαντικότερο βαθμό στο υψηλό επίπεδο του διδακτικού προσωπικού των Εκπαιδευτικών Κέντρων MISEL GROUP Masterclass. Όλοι οι καθηγητές είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες που στόχο έχουν τη μετάδοση της γνώσης και την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των σπουδαστών.
Το Διοικητικό Προσωπικό των Εκπαιδευτικών Κέντρων MISEL GROUP Masterclass βρίσκεται πάντα στη διάθεση των σπουδαστών μας για οτιδήποτε χρειαστούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αλλά και μετά την αποφοίτηση τους.

Τα πιο διακεκριμένα Κομμωτήρια και Επιχειρήσεις Ομορφιάς έρχονται σε επαφή με το γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης των Εκπαιδευτικών Κέντρων MISEL GROUP Masterclass, για να επανδρωθούν με προσωπικό.
Αυτό δίνει στους αποφοίτους μας σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά στην επαγγελματική τους αποκατάσταση η οποία είναι άμεση.

Καλέστε μας